Anjing setia.

Tadi aku ada baca post kat fb yg pasal anjing dua ekor ikut orang daki kat Gunung Tuang tu haa. Its remind me of my neighbor's dog. 

Dia ada 4 ekor anjing. Anjing tu tak pernah kacau aku satu family. Cuma kadang dia ada lah selongkar sampah belakang rumah sebab dia lapar because tuan dia tak bagi makan dah since anjing-anjing ni dah besar. 3 out of 4 dog tu warna oren and the other one warna hitam. Dulu masa mula-mula anjing ni dilepaskan, yes diaorang curi ayam jiran-jiran semua including at my house. Tapi dulu lah sebab lepastu orang jaga ayam masing-masing. Lepas berapa lama macam tu anjing tu start ikut tuan baru which is jiran aku jugak. 

Tuan baru tu dia bujang, kerja sawit. So one day I saw him (we called him Wak Sairi) jalan nak ke kebun arwah atuk lalu kebun sebelah rumah aku bersama 4 ekor anjing yg follow belakang dia. Anjing-anjing tu just follow je. Mula-mula of course lah mak abah semua cakap 'ora wedi di pangan karo anjing ke' (tak takut di makan dengan anjing ke) and biasa lah Wak Sairi tu slumber orangnya and dia kata 'ora lah' (tak lah). Lama-lama nampak scene macam tu sampai dah biasa. And anjing tu pun dah bau kiteorang jiran-jiran ni semua that's why dia tak kacau. 

Bila ada monyet kat belakang rumah, anjing tu mesti menyalak halau monyet tu. Kat keliling rumah kan banyak pokok pisang, pokok nangka, pokok pelam, pokok pulasan so anjing tu kiranya protect lah dari monyet makan buah-buahan tu. And anjing tu pun tolong jaga rumah kalau ada babi datang cari makan. Yes ada babi sesat kadang kat rumah aku ni. Last time babi kena tembak masa aku form 4 kot. Habis tu dua hari dia kat belakang rumah. Dah kena tembak tu suruh cina angkat. Babi ni dia suka nya kawasan yg tak semak tau so senang dia nak cari makan.
So one day, abah ke mak tah lupa dah aku jumpa jiran sebelah rumah ni. And cakap pasal anjing. Yelaa anjing pun nak makan jugak kan. Bila dia dah tak di kasi makan of course lah anjing tu cari makan sendiri. Owner anjing yg mula-mula tu cakap kalau nak bunuh ke kasi racun kat anjing tu dia tak kisah. Takkan lah sanggup nak bunuh anjing-anjing tu kan. Mengarut. Haha. This happen before anjing tu dapat tuan baru secara tak sengaja iaitu Wak Sairi.
Lepas berapa tahun anjing tu ikut Wak Sairi pergi kebun. Pagi-pagi 2 ekor akan lari kat depan dulu pastu Wak Sairi pulak jalan kat belakang and the other two ikut kat belakang Wak Sairi. Isn't that sweet? Anjing tu jaga Wak Sairi kat kebun kot. Dah lah Wak Sairi tu selalu sorang-sorang kalau kat kebun. Bila petang Wak Sairi balik rumah pun lalu kebun sebelah rumah aku. 2 ekor depan 2 ekor belakang. Macam tulah hari-hari berikutnya.
And last month aku tanya mak mana anjing-anjing tu semua. Mak jawab anjing tu dah mati. Whattt?! Empat-empat mati. K dah sampai situ je cerita aku.

Brownies

Hi.
Nak buat iklan jap. Aku ada jual brownies. 
Brownies aku buat ni serious sedap. Hihi.


Yang ni yang takda topping. Takda topping pun dah sedap. Hihi


Yang ni topping campur. Customer request nak macam ni. 


Yang ni topping kacang gajus. Customer request jugak. 

Ada lagi topping lain, contohnya Kitkat Green Tea/Chocolate, M&M, Chocolote chips, Nutella, Oreo etc. 

Boleh order via whatsapp: +6013-6320943

Area Kulai, Benut, Pontian dan Rengit boleh COD atau nak ambik sendiri kat  rumah pun boleh.

Harga tak mahal pun. Yang takda topping RM 35
Yang ada topping (boleh request nak apa) harga dia RM 45.






"I can forgive but how can I forget those hurtful words." -HN, 2015



The best I've ever had.

Congratulation Zwa! #NOHZWA #eday